Molimo pričekajte

Grupne posjete

Cjenik:

Grupna ulaznicaCijena
Odrasli20,00€ / 150.69kn
18€ / 135.62kn
Studenti/umirovljenici16,00€ / 120,55kn
14.4€ / 108.49k
Djeca 07-18g16,00€ / 120,55kn
14.4€ / 108.49k
Djeca 03-06g12,00€ / 90,41kn
10.8€ / 81.37kn


ULAZNICA ZA AKVARIJ (uključujući Mediteranski i Egzotični postav i austrougarsku pomorsku zbirku “ Gallerion ”)


  *Važna napomena: grupa od 15 i više sudionika ostvaruje pravo na popust od 10% na cijenu ulaznice u slučaju da ostale usluge (navedene u nastavku) nisu dogovorene.

  **Važna napomena: Aquarium i “ Gallerion ” digitalni vodiči uključeni su u cijenu ulaznice (potrebni su pametni telefoni za skeniranje QR koda).

  Fiksni tečaj konverzije utvrđen Uredbom Vijeća EU
  1 EUR = 7,53450 kuna

   STRUČNO VODSTVO KROZ AKVARIJ (trajanje: 1 sat)

   Zanimljivosti o podmorju Jadrana i Sredozemlja, kao i slatkovodnim ekosustavima Europe, polaznici saznaju kroz izložbe prikazane u 135 godina starom austro-ugarskom fortu Verudela, gdje se nalaze Mediteranski postav i Austrougarska pomorska zbirka „Gallerion ” (na 2500 m2). Nakon obilaska s vodičem, sudionici imaju priliku posjetiti Egzotični postav smješten u obližnjem austro-ugarskom objektu, bateriji San Giovanni (na 1000 m2).

   Podizanje svijesti sudionika o naglim promjenama u morskim ekosustavima uslijed ljudskih aktivnosti i klimatskih promjena posebno je važno u našem akvariju. Na ovaj način sudionici mogu osvijestiti prijetnje s kojima se morski okoliš danas suočava, i to s glavnim ciljem – da stečeno znanje prenose drugima.

   • Dodatak od 5 EUR na cijene ulaznica po sudioniku

   *Važna napomena: ugovaranjem ove usluge grupa od 15 i više sudionika dužna je platiti punu cijenu ulaznice po sudioniku (ukida se popust od 10%).

   STRUČNO VODSTVO IZA SCENE (trajanje: 1 sat)

   Polaznici uče o praktičnom radu u akvariju obilazeći prostore iza scene, kao što su prostorije za sustave za održavanje života, prostorije za pripremu hrane, uzgojni i veterinarski odjel, karantenski prostor i laboratoriji za uzgoj žive hrane. Sudionici će imati priliku vidjeti akvarij u cjelini i steći dojam o količini posla koji je potreban da bi jedan akvarij bio u funkciji. Vođenje se održava u radnom prostoru baterije San Giovanni, fortu u kojemu se prikazuje Egzotični postav.

   Polaznici se upoznaju s održavanjem organizama u dobrom zdravlju i kondiciji, što zahtijeva primjerene i učinkovite sustave filtracije, osvjetljenje akvarija, obogaćivanje okoliša i pravilnu pripremu hrane. Učeći osnovne zahtjeve za držanje organizama, polaznici stječu i osjećaj važnosti akvarija u 21. stoljeću . Akvarij je predstavljen kao “Noina arka” za kritično ugrožene i ranjive vrste ugrožene u svom prirodnom okruženju. Sudionici također uče o važnosti ex-situ očuvanja (zaštita prirode u kontroliranim uvjetima) i izazovima s kojima se djelatnici susreću kroz naše uzgojne programe, a sve s jednim ciljem – očuvanjem bioraznolikosti i otpornosti morskih ekosustava. Tijekom obilaska značajan naglasak stavljen je na dugogodišnji rad Centra za spašavanje morskih kornjača i Plemenitog utočišta, prvog regionalnog laboratorija za zaštitu kritično ugroženih plemenitih periski (Pinna nobilis).

   • Dodatak od 5 EUR na cijene ulaznica po sudioniku

   *Važna napomena: ugovaranjem ove usluge grupa od 15 i više sudionika dužna je platiti punu cijenu ulaznice po sudioniku (ukida se popust od 10%).

   Edukativni program Aquariuma Pula nudi jedinstvenu priliku sudionicima da upoznaju karakteristične organizme iz Jadranskog i Sredozemnog mora te saznaju zanimljive činjenice o njihovim prilagodbama na morski okoliš. Polaznici također imaju priliku usvojiti teorijska znanja o zaštiti prirode kroz konzervacijske aktivnosti koje se provode u akvariju. Aquarium Pula nudi vodstvo kroz svoje izložbe i prostore iza scene.

   Provedba ovog edukativnog programa tematski je vremenski prilagođena broju i dobi polaznika.

   Za više informacija o dostupnim terminima kontaktirajte nas na booking@aquarium.hr