Molimo pričekajte

Window to the Sea

Aquarium pula predstavlja jedinstveni spoj prirodne i kulturne baštine u kompleksu austro-ugarskih fortifikacija - Verudeli i San Giovanni. Kupnjom ulaznice podržavate naše konzervacijske aktivnosti i projekte kao što su zaštita morskih kornjača i kritično ugroženih plemenitih periski.

Saznajte kako je sve počelo...

Priča o Aquariumu Pula

Briga i konzervacija za očuvanje ugroženih vrsta

Zaštita najugroženijih jadranskih vrsta

Aquarium Pula svoj razvoj neprekidno usmjeruje ka zaštiti najosjetljivijih i najugroženijih jadranskih vrsta uz konstantno podizanje svijesti javnosti.

Oporavak glavatih želvi u našem Centru

Oporavak glavatih želvi u našem Centru, u većini slučajeva traje do 6 mjeseci. Najčešće ih primamo tijekom zimskih mjeseci te ih u periodu toplijeg vremena (lipanj - listopad) vraćamo natrag u more.

Stigla 30.6.2020.

Ella Ravka

Ella-Ravka pronađena je u Zadru u uvali Jazine, a prilikom podizanja kornjače iz mora, uočene su ozljede desne strane oklopa te manja posjekotina po sredini.

Stigao 29.1.2021.

Mini Koko (Mikica)

Mini Koko (Micikica) pronađen je 12. 1. 2021. u uvali Javić na Korčuli te je ujedno najmanja jedinka (85 grama, oklop 9 cm) glavate želve pronađena u Jadranu.

Stigao 18.7.2020.

Maro

Maro je pronađen od strane turistkinje na otoku Korčuli koja je primijetila da morska kornjača pasivno pluta, a rendgenska snimka je potvrdila da Maro ima udicu u jednjaku.


Stigao 18.3.2021.

Karlo Albano

Karlo Albano pronađen je 17. 3. 2021. u Parku prirode Telašćica (Rt Vidilica) kako pluta.

Vraćen 5.10.2020.

Opat

Pronađena je u blizini Dugog otoka u mreži plivarici te je na rendgenskoj snimci potvrđeno prisustvo udice dužine 3 cm koja je kirurškim zahvatom odstranjena.

Vraćen 5.10.2020.

Free wings

Free Wings je mlada glavata želva pronađena 20. 12. 2019. u Puli kod Marine Veruda, zapetljana u otpad omotan oko stražnje desne peraje, kod koje je posljedično došlo do odumiranja tkiva.

Vraćena 5.10.2020.

Špela

Špela je veća glavata želva koja je pronađena kako pluta na području Barbarige, 30. 7. 2020. godine.


Vraćen 5.10.2020.

Maximus

Maximus je pronađen u blizini hridi Porer kraj Rta Kamenjak 26. 7. 2020. godine kako pluta.

Izložba Gallerion

Aquarium Pula je u kamenim zidinama povijesnog zdanja spojio ono što je mnogima bilo nezamislivo - čaroban podvodni svijet i veličanstvena povijesna plovila iz doba Austro-Ugarske Monarhije, ponajviše makete ratne mornarice.

Sezonska izložba

Šetnja s leptirima

Svjedočite ljepoti tropskih leptira u sezonskoj izložbi "Šetnja s leptirima", jedinstvenoj u Hrvatskoj. Upoznajte njihov razvojni ciklus, opasnosti koje susreću i razne zanimljivosti na popratnoj edukativnoj izložbi unutar njihove nastambe.

Izložba je otvorena samo u periodu od 1. srpnja do 1. rujna.