Molimo pričekajte

Česta pitanja

Najčešća pitanja naših posjetitelja na jednom mjestu

Saznaj odgovore na ono što te zanima

Aquarium Pula privatna je tvrtka osnovana 2000. godine koja danas zapošljava preko 30 djelatnika. Smješten je u 130 godina starim austro-ugarskim fortifikacijama - utvrdi Verudela i bateriji San Giovanni, gdje se već više od 20 godina ističe jedinstven spoj prirodne i kulturne baštine. Prepoznat je kao edukativno, znanstveno i zabavno središte uvršteno u sam vrh turističkih atrakcija grada Pule. Dio prihoda namijenjen je i održavanju utvrde Verudela i zaštiti ugroženih životinja kao što su morske kornjače, plemenite periske, morski psi i raže.

Udaljen je 4 km od centra grada Pule, na poluotoku Verudela.

Lokacija na mapi

Na površini većoj od 2 500 m2 vanjskog i unutrašnjeg prostora nalazi se jedan od najraznovrsnijih prikaza morskog života Sredozemlja u Europi, kao i brojne tropske morske i slatkovodne izložbe.

Lista radnog vremena dostuona je na poveznici.

Za osobe s invaliditetom, omogućena je mobilna rampa od prizemlja do 1. kata.

Kućnim ljubimcima ulazak nije dozvoljen.

Snimanje i fotografiranje dozvoljeno je bez korištenja bljeskalice. Korištenje snimljenog materijala dozvoljeno je isključivo za osobnu upotrebu. Svaka druga uporaba snimljenog materijala nije dozvoljena bez odobrenja Aquariuma Pula. Hvala na razumijevanju!

Aquarium Pula ima vlastito parkiralište ispred utvrde bez naplate (do 20 vozila); ostala parkirna mjesta su dostupna u blizini Aquariuma (unutar 400 m; P1, P2, P3). Tijekom velikih gužvi (u slučaju lošeg vremena) ova parkirna mjesta se brzo popune, tako da tada preporučujemo dolazak gradskim autobusom ili taksijem.

Do akvarija možete doći osobnim automobilom, gradskim autobusnim (linije 2a i 3a) te taksijem.

Preporučeno vrijeme trajanja obilaska je 2h 30 min. *U slučaju lošeg vremena za vrijeme ljetnog razdoblja, očekivan je veći broj posjetitelja.

Unutar akvarija dostupni su sljedeći sadržaji:

- Toalet i kutak za presvlačenje djece

- Mobilna rampa za osobe s invaliditetom do 1. kata

- Suvenirnica

- Caffe bar „Ribnjak“ (u ljetnom periodu)

- Dječje igralište iza caffe bara

- Kutak za fotografiranje

- Samoposlužni aparati za kavu, pića i grickalice

- Panorama

- Kutak za bicikle

- Besplatni izvor pitke vode

Unutar akvarija nalazi se Caffe bar „Ribnjak“ koji u ponudi ima organske grickalice i pića. Caffe bar radi sezonski, od lipnja do listopada.

Unutar akvarija zabranjeno je: slikanje s bljeskalicom, konzumacija hrane i pića unutar izložbenih prostora, pušenje (dozvoljeno samo na označenim mjestima), posjet u kupaćem kostimu, diranje životinja te uvođenje kućnih ljubimaca.

Svaki posjetitelj ima pristup besplatnom audiovodiču koji je dostupan putem WhatsApp aplikacije.

U akvarij je moguće ući s dječjim kolicima. Budući da se akvarij nalazi u austrougarskoj utvrdi s uskim hodnicima, preporučujemo ostaviti kolica u unutrašnjem dvorištu, na mjestu predviđenom za njih.

Da, ispred svakog toaleta nalazi se prostor za previjanje beba.

U slučaju gubitka osobnih stvari, molimo javite se osoblju na ulazu akvarija ili na službeni broj +38552381402 ili na email: infos@aquarium.hr .

Hranjenje morskih pasa odvija se tijekom sezone (1.7 – 1.9) ponedjeljkom, srijedom i petkom u 12h. Demonstracija morskih beskralježnjaka odvija se u dvorištu akvarija, utorkom i četvrtkom u 12h.

Ulaznicu možete isprintati ili ju prikazati na mobilnom uređaju pri ulazu.

Dozvoljeno je na isti dan izaći te ponovno ući u prostojrije aquariuma iz predočenje kupljene.
Ukoliko se radi o fizičkoj ulaznici, kupljenoj na prodajnom mjestu, potrebno je uz nju sačuvati i račun.

Moguće je kupiti ulaznicu unaprijed u bilo kojem slobodnom terminu.

Sve narudžbe i kupovine ulaznica putem Internetske stranice obvezujuće su i konačne, te se iste ne mogu otkazati, izmijeniti ili nadoplatiti za drugu vrstu ulaznica.

Moguće je zatražiti povrat sredstava za kupljenu ulaznicu prije termina posjete.

Obratite nam se na email ulaznice@aquarium.hr

Nismo odgovorili na sva tvoja pitanja?

Kontaktiraj nas e-mailom ili putem obrasca